Speladvies

Van spelen word je wijzer. De theorie.

 

Spel is de manier voor kinderen om de wereld om zich heen te ontdekken. Kinderen spelen van nature, leren door te spelen en geven aan het spel hun eigen invulling. Net als bij tekeningen kun je het spel van kinderen goed bekijken en gebruiken om te zien hoe het met hun ontwikkeling gaat. Nog belangrijker is de inzet van spel daarna. Door samen te spelen stimuleer je de gehele ontwikkeling van het kind. Spel is daarom van grote waarde in het optimaal laten ontwikkelen van kinderen.

Spel in Beeld organiseert bijeenkomsten en studiemiddagen voor professionals (in onderwijs, kinderopvang, gastouders) en ouders om die waarde van het spel door te geven en zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het kind. Het aanbod is gericht op het spel als middel voor de taal, het rekenen, de cognitieve- , motorische- en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Daarnaast wordt hulp en advies gegeven bij het signaleren van mogelijke problemen in de ontwikkeling. 

 

Het aanbod voor het geven van speladvies bestaat uit een uiteenzetting van de theorie rondom spel, spelmateriaal, spelbegeleiding en het onder de loep nemen van het spel om mogelijke problemen in de ontwikkeling te signaleren. Daarnaast werk ik graag vanuit vragen uit de praktijk. Stel vooraf aan de bijeenkomst jezelf eens een paar vragen: Is je weleens iets opgevallen in het spel van je kind? Speelt het wel? En zo ja, waar gaat het spel dan over? Speelt het kind steeds alleen of speelt het ook samen? En hoe gaat dat dan? Speel je zelf mee?

Tijdens bijeenkomsten is er ruimte voor interactie: theorie aan de hand van vragen uit de praktijk. Dit maakt de bijeenkomsten luchtig en actief. Voor instellingen/ groepen duurt een bijeenkomst minimaal 2 uur. Deze kan in overleg als ochtend of middag programma worden aangeboden. Voor ouders kan er individueel een afspraak gemaakt worden om het spel eens nader te bekijken. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Geïnteresseerd in een studiemiddag over boosheid?

Lees meer >>