Spelmaatje

Spelbegeleiding: leren spelen en spelend leren doe je samen.


Het ene kind heeft soms net iets meer nodig om te groeien dan het andere. En wat bij de een als vanzelf lijkt te gaan, komt bij de ander maar moeizaam op gang. Om van spelen veel te  leren is het nodig goed te kunnen spelen. Daarom biedt Spel in Beeld naast speltherapie ook spel op maat: Wat heeft dit kind nodig om tot goed spelen te komen?

Denk aan het bouwen van een zandkasteel: eerst is het geklieder met zand en water, maar als het kasteel af is en er zijn autootjes of ridders in de buurt, kan er een ander spel gespeeld worden. Misschien heeft u het weleens gehoord tijdens het spel van kinderen: Zullen we nu ècht gaan spelen? Was het daarvoor dan geen spel? Jawel, maar op een ander niveau. Door het kind te begeleiden tijdens het spel kan het een hoger spelniveau bereiken.

Spelmaatje wordt dus ingezet bij kinderen die een spelmaatje nodig hebben omdat ze het nog niet zelf kunnen. Na begeleiding in het leren spelen, zal het kind meer spelend leren en zich nog verder ontwikkelen. Speelmaatje nodig op school of thuis?  Bel of stel uw vraag via het contactformulier

  Bouwen verbroedert