Maike Fakkert | Eigenaresse Spel in BeeldOver mezelf

In relatie met anderen, de vrijheid hebben om op mijn eigen wijze, aandacht te kunnen geven aan wat ik doe. Dat is hoe ik werk. Dat uit zich in een open houding naar het kind, zijn ouders en professionals.

Lange tijd heb ik als pedagogisch medewerkster en speltherapeut gewerkt op de kinderafdeling van Stichting Deventer Ziekenhuizen. Daarna heb ik gewerkt als leerkracht in de groepen 1,2 en 3, als begeleider van leerlingen met een ‘rugzak’ en tot voor kort als Intern Begeleider op een reguliere basisschool. In mijn werkzaamheden heb ik altijd veel aandacht gehad voor spel, zorg en welbevinden. Mijn eigen praktijk ben ik gestart in 2007, omdat ik in het onderwijs veel kinderen zag die worstelden en vastliepen in hun ontwikkeling. Daar kon en kan ik ook nu een bijdrage leveren! Met speltherapie en aandacht voor spel. Ik geef graag advies en wil ik meer mensen de waarde van spel laten ervaren door samen met ze te spelen en erop uit te trekken. Want ook buiten zijn doe ik graag. Vandaar dit ruime aanbod binnen de praktijk. Ik heb voor het doen van buitenactiviteiten de samenwerking gezocht met educatief centrum en kinderboerderij De Ulebelt in Deventer en de Deventer Leerschool.  De speltherapie geef ik thuis en op scholen. 

Regelmatig schrijf ik over mijn ervaring en kennis rondom spel in de vorm van verhalen of tips op mijn blog.

 

Ik ben geregistreerd  lid van de Nederlandse beroepsvereniging voor Speltherapeuten: de N.V.V.S. ( aangesloten bij de FVB)  www.speltherapie.net en lid van de RBCZ.

Maike Fakkert